AKSHARA

AKSHARA

Virtuális Világok :)

PREPARING FOR THE GREAT CHANGE

2020. április 01. - Ajey

SHRI GAME

Karmamegfigyelēs, Patandzsali :) III/16.

Nem TÚL hihető, de ahogy a vilāg most egyszerre volt otthon, jövõre ūgy lehet virtuālis tērben. (Ha jōl lātom :) Erre kēszült, kēszül egy program;) Patanjali Shrī Game, amivel (az istenek ēs fēlistenek) aeonokat szoktak eltölteni :)

Korszakokat.

De még a dēmonok is! :)

 

 

PATANDZSALI (YÓGA DARSHANA)

III/16 A háromféle változásra összpontosulva megismerhető a múlt és a jövő.

 

Magyarázat: Az összpontosulás állapotában tárul fel a látvány, a "külső világ", önmagunkra vonatkoztatva pedig fizikai testünk átalakulásának törvénye is. Minden átalakulási folyamat három szakaszra osztható. Az első a múltbéli, elszenvedett fázis, annak meglétére csak ismérvek utalnak. (Példa: egy fa az előtte létezett fa magvából keletkezett.) A második fázis a felbukkant, jelenlegi, aminek érzékszervileg megalapozott valósága van. (Példa: A jelen pillanatban tapasztalt fa.) A harmadik szakasz a még kimutathatatlan, lappangó, jövőbeli fázis, amelynek ténye a mostani ismérvei alapján bizonyítható. (Példa: Ennek a fának a magvából is új fa sarjad majd.) Tudjuk azonban, hogy a szánkhja jóga felfogása szerint a "külső" világ mindig jelenidejű, hiszen nem lehet a múltban vagy a jövőben tapasztalni. Ez a két idősík csak a "belső" világ jellemzője, vagyis az elme teremti őket. Amennyiben szemlélődésünket a 13. szútrában ismertetett három változásra irányítjuk, úgy megbizonyosodunk arról, hogy a jelen pillanat múltbeli tapasztalások eredménye is, a jövő képzetét pedig a bennünk lévő múltbeli és jelenlegi hajlamok, megszokások teremtik. A jelenlegi tudatállapot értelmi és érzelmi összetevőinek elemzéséből pontosan visszaidézhetők a múltbeli tudatállapotok, és meghatározható a jövőbeli "események" valószínűsége.

A bejegyzés trackback címe:

https://akshara.blog.hu/api/trackback/id/tr3415576356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajey · http://www.babaji.hu 2020.04.01. 09:53:36

EZT AZ IDŐT GYÖNYÖRŰEN FELHASZNÁLHATJUK ARRA, HOGY FELKÉSZÜLJÜNK AZ ELKÖVETKEZENDŐ KATASZTRÓFAHULLÁMOKRA :)

Ajey · http://www.babaji.hu 2020.04.08. 22:00:50

@Ajey: "Aluna is something that is thinking and has self-knowledge. It's self-aware and alive."

The resulting film, Aluna, takes us into the world of the Kogi. At the heart of the tribe's belief system is "Aluna" – a kind of cosmic consciousness that is the source of all life and intelligence and the mind inside nature too. "Aluna is something that is thinking and has self-knowledge. It's self-aware and alive." says Ereira. "All indigenous people believe this, historically. It's absolutely universal."

Many Kogi Mama are raised in darkness for their formative years to learn to connect with this cosmic consciousness and, vitally, to respond to its needs in order to keep the world in balance. "Aluna needs the human mind to participate in the world – because the thing about a human mind is that it's in a body," explains Ereira. "Communicating with the cosmic mind is what a human being's job is as far as the Kogi are concerned."

////////////////

Ajey · http://www.babaji.hu 2020.04.08. 22:01:42

@Ajey: "Everybody who is a gardener in this country already has a Kogi relationship to the earth but they don't necessarily have a language to express that. They have an empathetic relationship to the land and what grows on it, and that empathy is what we have build on."

For more information visit the Aluna film website.
süti beállítások módosítása